top of page

Co je epoxidová pryskyřice a jaké je její místo v designu?

Čas potvrdil, že výrobky s epoxidem nejsou jen trendem, ale naopak stálicí ve světě interiérového designu. Masivní stoly doplněné o pryskyřici nebo drobnější interiérové doplňky jsou poptávané jak designery tak konečnými zákazníky. Ale co přesně je epoxidová pryskyřice a proč je tak oblíbená.




Složky epoxidové pryskyřice od společnosti Ice Cast
Ice Cast Top Epoxy

Epoxidová pryskyřice je polymerní materiál, který se používá k vytvoření pevných a průhledných povrchů. kombinuje se s tvrdičem, což způsobí chemickou reakci, během které se pryskyřice stává pevnou a odolnou. Tato vlastnost epoxidu z něj činí ideální materiál pro různé aplikace v interiérovém designu.


Jedním z nejvýznamnějších prvků designu s epoxidem jsou soly. Masivní dřevo spolu s epoxidovou pryskyřicí vytvářejí fascinující kombinace přírodního a moderního vzhledu. Neméně důležitý je vliv epoxidu u drobnějších interiérových doplňků jako jsou odkládací stolky, podnosy nebo lampy. Užitý epoxid tak oslovuje nejen oko, ale i smysly doteku a manipulace.


Klíčovou vlastností epoxidu je schopnost přijímat různé barvy a efekty. Barevné pigmenty mohou být přidány do pryskyřice, čímž se otevírají nekonečné možnosti barevných kombinací a vzorů. Díky této vlastnosti můžeme naše výrobky maximálně přizpůsobit vašim individuálním představám a vytvořit skutečně osobité kousky.


Epoxidová pryskyřice je tedy mnohem více než jen materiál - je to nástroj, který umožňuje vytvářet umělecká díla s funkcí. Je to spojení tradičního řemesla s moderní technologií, které dává nám tvůrcům i vám zákazníkům možnost vyjádřit svou kreativitu a individualitu skrze design interiéru.












19 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page